Baharın Güzellikleri Mustafakemalpaşa'yı Sardı

08-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çevre ve peyzaj düzenlemeleri, baharın gelmesiyle birlikte meyvelerini verdi. Yeşil alanların korunmasına yönelik faaliyetlerini hızla sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa’yı bu yıl da çiçe

Baharın Güzellikleri Mustafakemalpaşa'yı Sardı

Yeşil alanların korunmasına yönelik faaliyetlerini hızla sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa’yı bu yıl da çiçek bahçesine dönüştüren peyzaj çalışmalarına imza attı.

Park, bahçe, kavşak ve refüjlere ekilen 223 bin adet mevsimlik çiçeğin açmasıyla birlikte Mustafakemalpaşa, rengarenk bir görünüme kavuştu.

Menekşe, lale ve sümbüllerin oluşturduğu renk armonikasının yanı sıra Türk Bayrağı motifli peyzaj düzenlemeleri de yeşille buluşturularak cadde ve sokakların estetik görünümüne renk kattı.

‘Çevre dostu yaşam’

Mustafakemalpaşa’nın iklim ve toprağına uygun çiçek ve bitki çeşitlerini Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün seralarında yetiştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 2016 yılı içinde 153 bin adet hercai menekşe, 55 bin adet lale ve 15 bin adet sümbül olmak üzere toplam 223 bin adet kış mevsimi çiçeğinin ekildiğini belirtti.

Mustafakemalpaşa’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ve çevre dostu yaşamı teşvik etmek amacıyla çalışmaların hızla sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Kurtulan; ” Bu yıl çevre düzenlemelerinin kapsamını genişlettik. 30 bin adet bitki çeşidinin bulunduğu Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda üretim kapasitesi ve çeşitlilik her geçen gün artıyor. 259 bin m2′lik yeşil alan ve 138 bin m2′lik çim alanının bakımı yapıldı. Cumhuriyet Bulvarı’ndaki 9 bin m2′lik refüj alan yeniden çimlendirildi. Bununla birlikte park ve yeşil alanlar, 1.355 metre tel çit ve kafes teli ile koruma altına alındı. Zararlı otlarla mücadele kapsamında zirai ilaçlama çalışmaları ise devam ediyor. Park alanlarında sağlıklı ve güvenli bir ortamın sağlanabilmesi için 4′er kişilik 2 ekip bu bölgelerin kontrol, bakım, tamir ve temizlik işlerini periyodik aralıklarla gerçekleştiriyor. Baharla birlikte ortaya çıkan bu güzel görüntülerin keyfini çevre düzenlemelerine zarar vermeden hep birlikte çıkaralım” dedi.