Atletlerin madalya mücadelesi nefes kesti

31-08-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Ulusal Suuçtu - Tümbüldek Koşusu’, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirildi.      Aralarında milli atletlerinde bulunduğu

Atletlerin madalya mücadelesi nefes kesti

Aralarında milli atletlerinde bulunduğu Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 13’ü bayan, 82’si erkek toplam 95 atletin katıldığı 15 kilometrelik koşu nefes kesti.
     Zorlu bir parkurda mücadele eden atletlerin madalya için kıyasıya yarıştığı ‘1. Ulusal Suuçtu - Tümbüldek Koşusu’, Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü olan 30 Ağustos 2012 Perşembe günü saat 09.00’da Muradiye Sarnıç Köyü’nden start aldı.
     Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları arasında yapılan koşunun çıkış noktasında atletlerle bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yarış öncesi yaptığı konuşmada, atletizm sporunu geliştirmeyi ve Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını söylerken,  spor, turizm ve doğa bilincine dikkat çekti.
     Başkan Kurtulan konuşmasında; “ Muradiye Sarnıç- Tümbüldek ve Suuçtu’da ülkemizin dört bir yanından gelen atletleri ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan bir ilçede yaşıyoruz. Bizler; Atatürk’ün emanetlerinden biri olan sağlam kafanın, sağlam vücutta bulunacağı idealinin sporla mümkün olduğu ve bunun kültür ve sanatla desteklenmesi gerektiğini bilen bir anlayışla yola çıktık. Sporun hayatımızın her safhasında olması bizim için çok önemlidir. Aslımızı bekleyen en büyük tehlike sporu seyreden insanların çoğalmasıdır. Biz her vatandaşımızın spor yapmasının özendirilmesi taraftarıyız. Sporlarında anası atletizmdir. Yolların yürümekle aşılmadığı dünyamızda, koşarak da sağlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum. Bu köyümüz doğayı en çok seven, onu koruyan ve bu yeşillikleri atletlerimizle beraber paylaşmayı özenen insanlardır. Biz, hem doğa, hem çevre koruma bilincini hem de sporla uzun ve sağlıklı yaşama bilincini kazandırmak için buradayız. Tüm atletlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Koşuya milli atletler damga vurdu

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın startı ile başlayan koşu, 10 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirildi.
     En küçüğü 17, en büyüğü 83 yaşında olan 95 atletin zorlu ve keyifli bir madalya mücadelesi verdiği 1. Ulusal Suuçtu - Tümbüldek Koşusu’nda zafere milli atletler ulaştı.
Erkekler genel listede birinciliği, 47.30 saniyelik derecesiyle Ankara-Başkent Gençler ve Masterlar Atletizm Spor Kulübü’nden Ercan Muslu kazanırken, ikinci Samsun’dan Veysi Aslan, üçüncü ise Bursa’dan Üzeyir Söylemez oldu.
     Bayanlar genel listede ise 58.30 saniyelik derecesiyle Ankara-Başkent Gençler ve Masterlar Atletizm Spor Kulübü’nden Yasemin Can birinciliği elde ederken, Tarsus Belediyespor’dan Nursel Yıldız ikinci, İstanbul Masterlar Atletizm Kulübü’den Handam Eser de üçüncü oldu.

Dereceye giren koşuculara madalya ve ödülleri, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde protokol tarafından verilirken, atletler daha sonra Etibank’ta düzenlenen yemekte bir araya geldi.

ERKEKLER GENEL LİSTE
1 ERCAN MUSLU ANKARA-BAŞKENT GENÇLER MASTERLAR ATLETİZM SPOR KULÜBÜ