Atletler zorlu maratonda ter döktü

15-09-2014 düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu ile kutlandı. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Atletizm İl Temsilciliği’nin düzenlediği ‘3. Suuçtu - Tümbüldek

Atletler zorlu maratonda ter döktü

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu ile kutlandı. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Atletizm İl Temsilciliği’nin düzenlediği ‘3. Suuçtu - Tümbüldek Yol Koşusu’,  Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Aralarında milli atletlerinde bulunduğu 170 sporcunun katıldığı koşu nefes kesti. Zorlu bir parkurda mücadele eden atletlerin madalya için kıyasıya yarıştığı ‘3. Ulusal Suuçtu - Tümbüldek Koşusu’, Mustafakemalpaşa’nın tabiat güzelliklerinden Suuçtu Şelalesi’nden start aldı. 23 kilometrelik koşunun çıkış noktasında atletlerle bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hem atletizm sporunu geliştirmeyi hem de Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Böyle anlamlı bir günde bu etkinliğe katılan tüm atletlere teşekkür ediyorum” dedi.   Zafer Bursa’nın   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın startı ile başlayan koşu, 11 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirildi. Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve Mustafakemalpaşa arasındaki güzergâhta yapılan zorlu koşu renkli görüntülere sahne olurken, keyifli bir madalya mücadelesi yaşandı. Erkeklerde; Bursa’dan Yahya Tedbirli 1.15.10’luk derecesiyle 1.’lik ipini göğüslerken, Trabzonlu atletlerden Rıdvan Alper Afacan 2., Murat Kaya ise 3.’lüğü elde etti. Bayanlar ise İstanbul’dan Bahar Doğan 1.26.19’luk derecesiyle 1.’liği kazanırken, İstanbullu bir diğer atlet Lütfiye Kaya 2.,  Bursa’dan Rahime Çotuk Kolay ise 3. oldu. Dereceye giren atletlere madalya ve ödülleri, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi.