Geri Dön

Atletler, Suuçtu-Tümbüldek Koşusu'nda buluşuyor

21-09-2016

Atletler, Suuçtu-Tümbüldek Koşusu'nda buluşuyor

21-09-2016

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 5.'si yapılacak olan

'Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu' için geri sayım başladı.

Atletizm sporunu geliştirmek ve Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini tanıtmak amacıyla

düzenlenen koşu, 25 Eylül 2016 Pazar günü saat 09.00'da start alacak.

Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve Adnan Menderes Meydanı arasındaki 23 kilometrelik güzergâhta yapılacak yarışmaya 200 atlet katılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun da desteklediği koşu da yarışmacılar 15 ayrı yaş grubunda ter dökecek.

5. Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşu ile atletizmi geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sporun paylaşma ve birliktelik duygularını bu organizasyonda yaşayacaklarını dile getirdi.

 

'Spor ve doğa iç içe'

 

Mustafakemalpaşa'nın tabii güzelliklerini spor ve kültürle zenginleştirmek istediklerini belirten Başkan Kurtulan; " Sağlıklı bir hayat için yaşamımızın 24 saatine sporun herhangi bir dalını yerleştirmek ve çocuklarımıza bunu aşılamak zorundayız. Atletizm de her yaştan insanımızın yapabileceği bir spor. Suuçtu - Tümbüldek Koşusu’nda da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 18 yaşından 70 yaşına kadar birçok yarışmacıyı ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu, Bursa’nın vazgeçilmez destinasyonlarının biri olacak" dedi.