Atletler ‘Kurtuluş’a koştu

16-09-2013 Belediyesi’nin düzenlediği ‘2. Suuçtu - Tümbüldek Yol Koşusu’, düşman işgalinden kurtuluşun 91. yıldönümünde gerçekleştirildi. Aralarında milli atletlerinde bulunduğu yerli ve yabancı

Atletler ‘Kurtuluş’a koştu

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘2. Suuçtu - Tümbüldek Yol Koşusu’, düşman işgalinden kurtuluşun 91. yıldönümünde gerçekleştirildi. Aralarında milli atletlerinde bulunduğu yerli ve yabancı 116 atletin katıldığı koşu nefes kesti. Zorlu bir parkurda mücadele eden atletlerin madalya için kıyasıya yarıştığı ‘2. Ulusal Suuçtu - Tümbüldek Koşusu’, Mustafakemalpaşa’nın tabiat güzelliklerinden Suuçtu Şelalesi’nden start aldı. 23 kilometrelik koşunun çıkış noktasında atletlerle bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hem atletizm sporunu geliştirmeyi hem de Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.   Birincilik komşuya   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın startı ile başlayan koşu, 10 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirildi. Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve Mustafakemalpaşa arasındaki 23 kilometrelik güzergâhta yapılan zorlu koşuda keyifli bir madalya mücadelesi yaşandı. Erkeklerde Bulgaristan’dan İvan Popov 1.11.45’lik derecesiyle 1.lik ipini göğüslerken, Nevşehir’den Ercan Uslu 2., Ankara’dan Rıdvan Alper Afacan ise 3.’lüğü elde etti. Bayanlar ise İstanbul’dan Bahar Doğan 1.26.45’lik derecesiyle 1.’liği kazanırken, İstanbul’dan Lütfiye Kaya 2. ve Moldova’dan Svetlena Shepeleva ise 3. oldu. Dereceye giren atletlere madalya ve ödülleri, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi.