Atıl Durumdaki Tarım Arazileri Ekonomiye Katkı, Çiftçiye Kazanç Sağlayacak

23-12-2021 Mustafakemalpaşa Belediyesi Muhtarlık İşleri ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yürütülen kırsalda değerlendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şehriman Mahallesinde gençlerin istihdamı ve atıl durumdaki tarım a

Atıl Durumdaki Tarım Arazileri Ekonomiye Katkı, Çiftçiye Kazanç Sağlayacak

Mustafakemalpaşa Belediyesi Muhtarlık İşleri ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yürütülen kırsalda değerlendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şehriman Mahallesinde gençlerin istihdamı ve atıl durumdaki tarım arazilerinin ekonomiye katkı sağlaması yönündeki değerlendirme toplantısı 100 dekarlık bamya ekimi projesiyle taçlanmıştı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın talimatıyla bir gelenek halini alan kırsalda değerlendirme toplantıları bu hafta Döllük Mahallesinde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, birim müdürleri, teknik saha personelleri ve Döllük Mahalle Muhtarı Hasan Karaduman'ın katılımıyla düzenlenen toplantıya üreticiler de katıldı. Mahalle sakinlerinin talepleri dinlendi, notlar alındı. Yükte hafif pahada ağır; tıbbi aromatik bitkilerin ve ata tohumlarının ekimi ve teşviki odağında gerçekleşen toplantıya katılım yoğundu.

Son dönemde toprak analizlerine ve kırsalda fizibilite çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Pektez, ''Belediye Başkanımız Mehmet Kanar; 2019 yılında kurduğu Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çatısı altında ''Yerli ekonomi, mutlu çiftçi!'' parolasıyla tarımsal hizmet seferberliğinin startını verdi. Killik'te başlayan bamya ekimi projesinden, şehrin dört bir yanına ekilen hoş kokulu adaçayı projesine, ipek böceği teşviklerinden, Akçapınar Kara İncir Festivali'ne kadar pek çok alanda reformlar gerçekleştirdik. Geleneksel hale gelen toplantılarımızın en başından beri Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'müzle entegre halinde çalışıyoruz. Yerli üretimi, ata tohumlarını, kırsalda toprak yapısının pH değerlerini, yerli üreticinin nabzını muhtarlarımızdan iyi kimse bilemez. Demokrasimizin uç beyleri olan muhtarlarımız merkezde ve kırsalda gözümüz, kulağımız. Öz kaynaklarıyla büyüyen, kalkınan, tarımsal katma değerin en yüksek seviyede olduğu bir Mustafakemalpaşa hep birlikte çalışıyoruz. Yaz ve kış sezonu, belli bir program dahilinde 131 mahallenin tamamında değerlendirme toplantılarımız devam edecek'' dedi.