Geri Dön

Ateş savaşçılarının gurur günü

25-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı.      İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Mustafakemalpaşa Belediyesi itfaiye

Ateş savaşçılarının gurur günü

25-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı.      İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Mustafakemalpaşa Belediyesi itfaiye

     Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı.
     İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Mustafakemalpaşa Belediyesi itfaiye personelinin itfaiye araçları ile birlikte Bursa Caddesi’nden Cumhurluk Alanı’na kadar süren yürüyüşü ile başladı.
     Heykel Meydanı’nda düzenlenen törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, İtfaiye Müdürü Muktedir Arslan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve itfaiye personeli katıldı.
     Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298, belediyelere devrinin ise 89’uncu yılının kutlandığını hatırlattı.
     Halkın can ve mal güvenliğini korumak için özveri ile görev yapan itfaiye personelinin aynı zamanda afetlere karşı vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarını da aralıksız yürüttüğünü belirten Başkan Kurtulan; “ Bu önemli haftanın amacı, itfaiye hizmetlerini halka anlatmak ve bilgilendirmektir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı halkımızın aldığı yangın önlemleri ve bu konudaki bilgi seviyesine bağlıdır. İtfaiye sadece yangın söndürmez, bir ağaçta, bir çatıda mahsur kalan sokak hayvanlarını da kurtarır. İtfaiye Müdürlüğümüz, gerek vatandaşlarımıza temel afet bilinci eğitimi vermek, gerekse de her türlü yangın, kaza ve olumsuz durumlara karşı 7 gün 24 saat görev başındadır. 27 personel ve 6 araçla hizmet veren itfaiye teşkilatımızın daha da güçlenmesi ve donanım sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylesi önemli bir haftada tüm itfaiye personelini en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bugüne kadar yangın ve çeşitli afetlerde hayatını kaybetmiş itfaiyecilerimizi saygıyla anarken, ülkemize kazasız, yangınsız günler temenni ediyorum” dedi.
 
     78 gönüllü itfaiyeci
 
     İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlen bir başka etkinlik ise Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Binası’nda yapıldı.
     20 gün süren ‘Gönüllü İtfaiyecilik Kursu’na katılan 78 kişiye sertifikalarının verildiği törenin ardından, İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Mustafakemalpaşa’da itfaiyeciliğin gelişim sürecinin anlatıldığı ‘Dünden Bugüne İtfaiye Sergisi’ kapılarını ziyaretçilere açtı.
     29 Eylül Cumartesi gününe kadar vatandaşların izlenimine açık kalacak sergide, Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün kuruluşundan bugüne kadar kullanılan eşyalar ve kıyafetlerle, itfaiye çalışmaları ve tatbikatlardan oluşan fotoğraflar yer alıyor.
 
.
.
.
.
.