Atatürk, 10 Kasım’da özlemle anıldı

11-11-2013 Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yıldönümünde saygı ve şükranla anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için Mustafakemalpaşa’da düzenlenen

Atatürk, 10 Kasım’da özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yıldönümünde saygı ve şükranla anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için Mustafakemalpaşa’da düzenlenen ilk tören saat 08.50’de Cumhurluk Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene; Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kayıngül, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ata’nın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya çekildi. Atatürk’ü anma etkinlikleri daha sonra Belediye Düğün Salonu’nda devam etti. ‘Atatürk Sevgisi’ konulu resim sergisinin gezilmesinin ardından Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ programına geçildi. Tarih öğretmeni Şıh Mehmet Mengen günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptığı anma programında ‘Atatürk’ konulu slayt gösteri sunuldu. Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenleri Canan Aras, Nurşen Öpçün ve Meltem Birdal’ın hazırladığı Atatürk Oratoryosu,  Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ufuk Gönül yönetimindeki öğrencilerden tarafından başarı ile sergilendi. Tören, ilköğretim ve liseler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.