Geri Dön

‘Asım’ın Nesli’, Belediye’nin etkinliği ile Milli Şair’i andı

13-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından, ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen Mehmet Akif Şiirleri Okuma Şöleni gerçekleştirildi.      12 Mart İstiklal Marşı’nın

‘Asım’ın Nesli’, Belediye’nin etkinliği ile Milli Şair’i andı

13-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından, ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen Mehmet Akif Şiirleri Okuma Şöleni gerçekleştirildi.      12 Mart İstiklal Marşı’nın

     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından, ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen Mehmet Akif Şiirleri Okuma Şöleni gerçekleştirildi.
     12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 91. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında yapılan anlamlı yarışmaya katılan 42 öğrenciden finale kalan 10 öğrenci, Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’ndeki gece de Milli Şair’in en güzel şiirlerini okudu.
     Mehmet Akif Şiirleri Okuma Şöleni’ne; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Galip Çakmakçı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, U.Ü. Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
 
     ‘Marşımızı ve Akif’i sevmek, milletimizi sevmektir’
 
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, genç nesillerin iyi yetişmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için mili şuuru ayakta tutan değerleri daha iyi tanımalarının gerektiğini söylerken, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un bu değerlerin arasında önde gelen şahsiyetlerden biri olduğunu kaydetti.
     Başkan Kurtulan, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin sinesinden çıkarak, onun acılarını, umutlarını ve kararlılığı anlatan eşsiz bir destan olduğunu dile getirdiği konuşmasında;
     “ Belediye olarak düzenlediğimiz bu güzel etkinlikte Milli Şairimizi, onun dizelerindeki duygu ve düşünceleri hissederek, anlayarak, özümseyerek anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımızı sevmek, hürriyeti, ülkemizi, milletimizi sevmektir. İstiklal Marşımızı coşkuyla okumak, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır” dedi.
     Mehmet Akif’in tek şiir kitabı olan ‘Safahat’ı , ‘ Türk dilinin en mükemmel ve en dolu kitaplarından biri olarak’ nitelendiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan şöyle konuştu;
     “ Safahat, en çok basımı yapılan kitaptır, bunun için en çok okunan kitap olmalıdır.
Dürüst kişiliği, ahlakı, karakteri, İslami duyarlılığı ve milli değerlere bağlılığı ile ön plana çıkan büyük şairimiz Akif’e ve Safahat’a, onun tabiriyle, iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donatılmış olan ‘Asımın nesli’ yani gençlimiz sonsuza kadar sahip çıkacaktır.”
 
 
     Öğrenciler duygulandırdı
 
 
     Konuşmaların ardından yarışmada finale kalan 10 öğrenci, Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden güzel ve duygulu şiirlerini seslendirdi. Milli Şair’in mısralarını efektler ve müzikler kullanarak daha güzel ve etkili okumak için büyük çaba harcayan öğrenciler, tıklım tıklım dolan salondan gelen alkışlar eşliğinde süren yarışmada katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Öğrencilerin yürekleriyle seslendirdikleri şiirler büyük beğeni topladı.
     Mehmet Akif Ersoy’un mücadele dolu hayatının sinevizyon gösterimi ile sunulduğu etkinlikte, yarışmada dereceye giren öğrenciler jürinin değerlendirmesinin ardından açıkladı.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şadan Çukran, Bursa Nilüfer Özlüce Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Değirmenci, Edebiyat Öğretmeni Ferit Sipahi ve Tarih Öğretmeni Halit Eröz’den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu yarışmanın birincisi, ‘Ati’yi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiiriyle Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Kübra Özyılmaz oldu.
Yarışmada ikinciliği, ‘Bülbül’ şiiriyle Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndan Pınar Tosun, üçüncülüğü ise ‘İstiklal Marşı’nı seslendiren Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan Gizem Demir kazandı.
Mehmet Akif Şiirleri Okuma Şöleni’nde dereceye girenlere hediyeleri, düzenlenen törenin ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve protokol tarafından verildi.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yarışmanın birincisine tam, ikincisine yarım, üçüncüsüne ise çeyrek altın hediye edilirken, finalde yarışan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
     Etkinliğin sonunda konuşan Başkan Kurtulan; “ Bu ülkenin bağımsızlığının sembol isimlerinden biri olan Milli Şairimiz Mehmet Akif’in ölümsüz mısralarını, şairine yakışır bir şekilde okuyan tüm öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.
 
.
.
.
.
.