Geri Dön

Arıcılık ve Organik Tarım Kursu kuraları çekildi

25-02-2010 Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen Arı Yetiştiriciliği ve Organik Tarım kurslarının kuraları çekildi. Mustafakemalpaşa Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kura

Arıcılık ve Organik Tarım Kursu kuraları çekildi

25-02-2010 Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen Arı Yetiştiriciliği ve Organik Tarım kurslarının kuraları çekildi. Mustafakemalpaşa Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kura

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen Arı Yetiştiriciliği ve Organik Tarım kurslarının kuraları çekildi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kura çekimine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İŞKUR Eğitim Servisi’nden Yaşar Yalçın ve Taner Gedizmer, Halk Eğitim Müdürü Selahattin Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kura çekiminden önce yaptığı konuşmada, bu tür kursların çok önemli olduğunu belirterek, “Belediye olarak halkımıza hem yeni meslekler kazandırmak, hem de iş imkanı sağlayabilmek adına sık sık İŞKUR ile protokoller imzalıyoruz. Yine bu çerçevede 5 branşta protokol imzaladık ve 2 kursumuzu 1 Mart’ta başlatıyoruz. Burada yapılacak olan kura çekiminde çıkmayanlar üzülmesin. Daha sırada 3 tane kursumuz var. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi.

KURSLAR 1 MART’TA BAŞLIYOR 1 Mart Pazartesi günü başlayacak olan kurslardan Arıcı yetiştiriciliği için 64 ve Organik Tarım için de 219 kişinin müracat etiği bildirildi. Vatandaşların katılımı ile Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile her iki kurs için de 20’şer asil ve 10’ar kişi de yedek olarak belirlendi. Kursların Hamzabey İlköğretim Okulu’nda (Taş Mektep) sabah saat 08.00’de başlayacağı ve saat 14.00’te sona ereceği bildirildi. 25 iş günü sürecek olan kurslara katılanlara gün başına 15 TL ücret ödenecek.

İLK KURALARI ÇOCUKLAR ÇEKTİ Bu arada, yapılan kura çekimi sonucunda isimleri okunanlar büyük bir sevinç yaşadılar. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın isteği doğrultusunda ilk iki kurayı Efe Ali Bayar ve Zeynep Göktaş isimli iki çocuk gerçekleştirdi. Arıcılık Kursu kuralarını çeken çocuklardan Efe Ali Bayar Candan Uğurlu’nun, Zeynep Göktaş ise Recep Gümüş’ün ismini çekti. Her iki kursiyerde kendi isimlerini çeken çocukları öperek teşekkür ettiler.

EMEKLİ VE ÇALIŞANLAR KATILAMIYOR İŞKUR Eğitim Servisi’nden Yaşar Yalçın, kayıtlar yapılırken tüm kursiyer adaylarına kura çekimime katılma mecburiyeti getirdiklerini belirterek, kura çekimi sırasında salonda bulunmayanların haklarını kaybettiklerini söyledi. Ayrıca, emekli, öğrenci ve sabit geliri olanların da kurada çıksalar bile kursa iştirak edemeyeceklerini belirtti. Arıcılık kursuna yazılan ve kurada çıkan Mehmet Erman, emekli olduğu için kurs dışında kaldı ve yerine ilk yedek Sinan Kurt yazıldı. Öte yandan, Organik Tarım ve Arı Yetiştiriciliği kurslarının ardından Web Tasarımcısı, Doğalgaz iç Tesisat Elemanı ile Mermer ve Taş İşleme Elemanı Yetiştirme kurslarının da önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi.

ARICILIK KURSU ASİL LİSTE

1-Candan Uğurlu

2-Recep Gümüş

3-Mukaddes Oktay

4-Hüseyin Yalçınkaya

5-Recep Orhan

6-Hatice Sayan

7-Elif Hız

8-İlker Tırak

9-Sevda Yağız

10-Hale Gürz

11-Elif Tunalı

12-Suna Dilli

13-Mehmet Erman

14-Mukadder Gölken

15-Mehmet Toprak

16-Özlem Pazarcı

17-Burhanettin Altın

18-İbrahim Cengiz

19-Fatma Çatak

20-Güzide Özcü

ARICILIK KURSU YEDEK LİSTE

1-Sinan Kurt

2-Birol Erol

3-Müge Kurt

4-Murat Şefik

5-Fatih Yüksel

6-Ömer Akbulut

7-Emine Bayar

8-Mehmet Acar

9-Ozan Doğru

10-Özkan Şahin

ORGANİK TARIM ASİL LİSTE

1-Şenay Çeki

2-Rahmiye Yıldırım

3-Nagihan Alık

4-Aliye Yağdı

5-Ganimet Meriç

6-Hamide Yıldız

7-Rıdvan Aydoğan

8-Murat Söylen

9-Önder Güngör

10-Habibe Hızlı

11-Çetin Erdem

12-Serpil Duru

13-Ülkü Kaplan

14-Kenan Çavuşoğlu

15-Sevgi Adsoy

16-İsmail şahin

17-Fatma Nur Taşkın

18-Bahar Cede

19-Ayfer Ümekkan

20-Serpil Eke

ORGANİK TARIM YEDEK LİSTE

1-Selda Çelik

2-M.Emin Batur

3-Burcu Poyraz 4-Ali Demir

5-Caner Önük

6-Hatice Çetinkaya

7-Binnaz Acar

8-Vasfiye Çakmak

9-Nejla Yılmaz

10-Nilda Oktay