Geri Dön

Anlamlı günde anlamlı buluşma

16-05-2011 Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından bir süre önce başlatılan ‘Sen istersen ayaklanırım’ projesi kapsamında ilk 4 engelli

Anlamlı günde anlamlı buluşma

16-05-2011 Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından bir süre önce başlatılan ‘Sen istersen ayaklanırım’ projesi kapsamında ilk 4 engelli

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından bir süre önce başlatılan ‘Sen istersen ayaklanırım’ projesi kapsamında ilk 4 engelli aracı, Engelliler Haftası’nda sahipleri ile buluştu. Başkan Kurtulan, “Kampanya bundan sonrada tüm hızıyla sürecek” dedi.

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin düzenlediği ‘Sen istersen ayaklanırım, Şişe kapakları engelliler uçun umut oluyor’ kampanyası çerçevesinde alınan tekerlekli sandalyeler ‘Engelliler Haftası’nda sahiplerine ulaştı.

Tümbüldek Kaplıcalarında düzenlenen törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Önder Matlı, Yeril Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Meclis Üyeleri Kamil Ertuğrul, Sinan Saygı, Cemal Batır, Mehmet Atılgan, Öztek şirket ortaklarından Ali İhsan Özyılmaz, engelli vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Benim engelli anlayışım uzvu eksik olanlar için değil, üretmeyenler için geçerlidir. Engelli insan, hayatta hiçbir şey üretmeyen sadece tüketen insandır. Sosyal sorumluluk projelerimizin bir ayağı olan plastik şişe kapak toplama kampanyamıza okullarımızdan da çok büyük destek aldık. Onların bu fedakarlığı, duyarlığı bugün burada 4 vatandaşımızı çok mutlu eti. Ben hem kendi adıma hem de onların adına kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kurtulan konuşmasının sonunda bugüne kadar 250 kilo karşılığında Öztek firmasından bir adet tekerlekli sandalye aldıklarını belirterek, “Bundan sonra kendilerinden biraz daha fedakarlık bekliyoruz ve 150 kilo karşılığında bir sandalye istiyoruz” dedi.

Başkan Kurtulan’ın ardından bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Arayı Önder Matlı, “Yaşanabilir bir çevre ve marka şehirler yaratmak bizim seçim ideallerimizden biridir. Bu anlamda, bu kampanya ile doğada çok zor yok olan bir objenin doğaya bırakılmasını engellemiş oluyoruz. Bunun yanında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza da katkıda bulunuyoruz. Bu kampanyaya katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardın Öztek şirket ortaklarından Ali İhsan Özyılmaz’a plaketi Meclis Üyesi Kamil Ertuğrul tarafından verilirken, Özyılmaz, “Başkanımız çağrısına biz de kayıtsız kalamayız ve 150 kilo isteğine biz de katkıya koyarak bundan sonra ’100 kilo kapağa 1 engelli aracı’ diyoruz” dedi.

Daha sonra törene katılan protokol üyeleri tarafından engeli vatandaşlar Ferhat Pala, Özgür Uyu, Seyide Orhan ve Mehmet Kırkudu’ya tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.