Geri Dön

ANILARLA YILDIRIM GÜRSES

02-06-2009 Türk Müziği Korosu 29 Mayıs 2009 tarihinde yine muhteşem bir konser gerçekleştirdi. Bu sefer ki konserinde 2000 yılında kalp krizi

ANILARLA YILDIRIM GÜRSES

02-06-2009 Türk Müziği Korosu 29 Mayıs 2009 tarihinde yine muhteşem bir konser gerçekleştirdi. Bu sefer ki konserinde 2000 yılında kalp krizi

Belediyemiz Türk Müziği Korosu 29 Mayıs 2009 tarihinde yine muhteşem bir konser gerçekleştirdi. Bu sefer ki konserinde 2000 yılında kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan merhum bestekar Yıldırım Gürses'in eserlerini seslendiren koromuz 20 tane birbirinden güzel şarkı ile izleyicileri hem eğlendirdi, hem coşturdu hemde, duygu seline sürükledi.

Ünlü bestekar'ın fantezi türde ve şarkı formundaki eserlerinin yanı sıra, bestelemiş olduğu mehter marşlarından da örnekler sunan koromuz salonu dolduran izleyicilere doyumsuz anlar yaşattı. Ağırlıklı olarak Muhayyer kürdi ve Nihavend makamlarından oluşan repertuvar gerek koromuz gerekse solistler tarafından çok başarılı bir şekilde seslendirilirken Belediyemiz Çocuk korosu da sahneye çıkarak biri Yıldırım Gürses'in olmak üzere iki şarkıyı seslendirdi.

Yıldırım Gürses'in Türk Çocuklarına yazdığı Türk Çocuğunun Şarkısı isimli Sultaniyegah makamındaki bestesi çocuklarımız tarafından başarılı bir biçimde icra edildi. Türk Müziği Koromuz elemanları Merve Hart “Mazideki Aşk” Alev Aşıcı “Sonbahar Rüzgarları” Seher Tanrısever “Mevsimler Yas Tutup” Ali Hikmet Öztaşkın “Çırpınırdı Karadeniz” Mehmetali Zengin “Gurbet O kadar Acı ki” Şenol İnanır “İçime Hep Hüzün Doluyor” Yusuf Küçüktarakçı “Affetmem Asla Seni” Dilek Kocaşanlı “ Aşkım Bahardı” adlı eserleri seslendirirken Koro Şefi Halit Tanrısever ise 1965 yılında bestekarın Altın Mikrofon Yarışmasında birinci olan eseri “Gençliğe Veda” nın yanı sıra “Liseli Kız” ve”Çal Kanunum” adlı şarkılarını seslendirdi. Koro son olarak Yıldırım Gürses bestesi olan “Fetih Marşı” ile konserini tamamladı.

Konserin bir özelliği de İstanbulu'un fethinin 556. yıl dönümüne rastlaması oldu. Konser öncesi fetihle ilgili olarak sunulan özel film gösterimi de ilgiyle izlendi. İzleyiciler tarafından ayakta alkışlanan konser doyumsuz tadı ile belleklere kazındı. Bu konserde bizlere destek olan Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği yöneticilerine ve Konseri Ana Haber Bültenlerinde Yayınlayarak destek olan başta Olay TV yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.