Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Başkan Kurtulan’a ziyaret

11-11-2013 Birliği ( AB) projesi kapsamında Almanya’ya gidecek olan Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi heyeti, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti. Mustafakemalpaşa

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Başkan Kurtulan’a ziyaret

Avrupa Birliği ( AB) projesi kapsamında Almanya’ya gidecek olan Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi heyeti, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti. Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi AB Proje ekibinin “ Farklı Dinlere Mensup Kişilerin Evlilikleri ve Çocuklarının Din Seçiminin Avrupa’daki Örneklerinin İncelenmesi “  isimli projeye dâhil olmak için yaptıkları proje ortağı olma girişimi kabul edildi. 15-28 Aralık 2013 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak olan etkinlik öncesi kamu kurumlarına ziyaretlerde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, son olarak Başkan Sadi Kurtulan ile bir araya geldi. Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Erdoğan Aykan, İngilizce Öğretmeni Ahmet Demirhan ve öğrencilerin katıldığı ziyarette heyet, proje hakkında bilgiler vererek, yapılan çalışmaları anlattı. Bu tür projelerin öğrencilerin sosyal ve kültürel alanda kendilerini geliştirmek adına çok faydalı olduğunu belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ; “ Kültürlerarası etkileşimin hızla arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Teoloji gibi sosyal hayatı yakından ilgilendiren alanlarda farklı dinlere ait uygulama ve öğretilerin bu paralelde bilinmesi gerekiyor. Günümüzde din bilimleri alanında ortaya çıkan fikirlerin sosyolojik açıdan değerlendirilmeye ihtiyacı vardır. Öğrencilerimizin bu proje ile kazanacakları tecrübe ve bilgi birikiminin hem bu eksikliği doldurmak için atılmış önemli bir adım olacağına hem de gelecekte topluma yol göstereceğine inanıyorum.  Proje ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum “dedi. Başkan Kurtulan ziyarette Anadolu İmam Hatip Lisesi heyetini tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.