Amatör kulüpler altın çağını yaşayacak

24-02-2014 Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa’da amatör spor kulüplerine tesisleşme ve gelir sağlayıcı olanaklar sunmak için her türlü çalışmayı

Amatör kulüpler altın çağını yaşayacak

Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa’da amatör spor kulüplerine tesisleşme ve gelir sağlayıcı olanaklar sunmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile birlikte Mustafakemalpaşa’da amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda kulüp yöneticilerinin temenni ve beklentilerini alan Başkan Recep Altepe, Bursa’nın amatör sporun yıldızı olduğunu söylerken, tesisleşme yolunda son 5 yıldır yapılan yatırımlarla dünyaya örnek olduğunu dile getirdi.   Tesisleşme atağı   Amatör kulüplerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Başkan Altepe; “ Bursa, birçok spor dalında ortaya koyduğu hedeflerle Türkiye’nin örnek kentidir.  114 spor tesisini Bursa’ya kazandırarak, amatör sporun yıldızı haline geldik. Tesisleşme de İstanbul’u geçtik. Sporu yaygınlaştırarak, eğitimli sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Şimdiki hedefimiz, Mustafakemalpaşalı spor kulüplerinin de aynı hizmetleri almasını sağlamak. Kulüplerimizin eksikliklerini tespit ederek, programa alacağız ve zaman kaybetmeden sorunları çözeceğiz” dedi.   Spora destek sürecek   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise amatör spor kulüplerine bugüne kadar teknik her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını söylerken, yeni spor alanlarını açarak, eski tesislerin modernizasyonunu tamamladıklarını belirtti. Şükrü Erdem Spor Tesisleri’nin yenilenerek, hemen yanına yeni bir tesisin yapımına başlandığını kaydeden Başkan Kurtulan; “ Her yaştan insanın spor yapabileceği alanlar oluşturmak bizim görevimiz. Spor kulüplerimizin de daha fazla gence sahip çıkmasını istiyoruz. Bunun için Mustafakemalpaşa Stadı’nı geçtiğimiz yıl içinde devraldık.  Yenileme çalışmaları hızla devam eden stadı kulüplerimizin kullanımına açacağız. Ayrıca Etibank karşısında bulunan 60 dönümlük alan her yönüyle Mustafakemalpaşa’ya yakışacak bir gençlik ve spor merkezi olacak. Bunun taahhüdünü aldık, projemizi hazırladık. Bu projeyi Büyük Şehir ile birlikte hayata geçireceğiz. Mustafakemalpaşa’da yeni dönemde amatör sporun her dalı altın çağını yaşayacak” dedi.   Hedef, yeni başarılar   5 yıldır Bursa’da büyük bir tesisleşme hamlesi olduğunu ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar’da aynı hedefi Mustafakemalpaşa’da da beklediklerini dile getirdi. Vardar; “ Mustafakemalpaşa sporun her dalında geçmişte büyük başarılar kazandı. Bu başarıları tekrar yakalamak istiyoruz. Diğer spor branşları da bu tesisleşmeden faydalanacak. Büyük Şehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa Belediyesi ile el ele vererek amatör spor kulüplerine verdiği desteğin devam edeceğine inanıyorum” dedi.