Adnan Menderes Meydanı'nda şehitler için mevlit

23-07-2016 Mustafakemalpaşa'da 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde şehit olan yurttaşlar için mevlit-i şerif okutuldu.

Adnan Menderes Meydanı'nda şehitler için mevlit

Haince kalkışmanın yaşandığı akşamdan beri ayakta olan Mustafakemalpaşalılar, Cumhurluk Alanı'nda toplanarak ellerindeki Türk bayrakları ve Mehter Takımı eşliğinde Adnan Menderes Meydanı'na yürüdü.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan 7'den 77'ye yüzlerce vatandaşın katıldığı

gösterinin ardından darbe şehitleri için meydanda mevlit ve ilahiler okundu.

'Millet eğilmez Türkiye yenilmez'

Şehitler için dualar edilerek göz yaşlarının döküldüğü mevlit programında halka seslenen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, aziz milletin kutsal davasında ülkesine sahip çıktığını söyledi.

Başkan Kurtulan; " Bu vatana, bu millette, bu bayrağa ve bu kardeşliğe aşığız. 15 Temmuz demokrasi zaferi içteki ve dıştaki hainlere ders olsun. Dünyada eşi benzeri olmayan güçlü bir birliktelik, güçlü bir kutsal inancın etrafında toplanmanın ne kadar güzel olduğunu herkes görüyor. Milyonlarca insan sabah saatlerine kadar hep birlikte ayakta. İnsanlarımız 'biz bölünmek, ayrışmak istemiyoruz, biz birlikte kardeşçe yaşamak istiyoruz' dediler. Bu millet kimseye eğilmeyecek, Türkiye yenilmeyecek. Bu vesileyle FETÖ'nün alçakça kalkışmasının ardından ilk akşamdan itibaren demokrasi şehidi Adnan Menderes Meydanı'nda toplanan Mustafakemalpaşalılara şükranlarımı sunuyorum. Şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum "dedi.

'FETÖ devleti ele geçirecekti'

Mevlide katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajına kadar meydanları doldurmaya devam edeceklerini söyledi.

Milletvekili Aydın; " FETÖ'cüler 40 yıllık yapılanmasının neticesinde 15 Temmuz'da bu devleti ele geçirmeye kalktı. Bu onursuz girişime millet 'dur' dedi. Bu canileri ordumuzdan, askerimizden ayırıyoruz. Türk askeri vatandaşlarına silah doğrultmaz, meclisi bombalamaz. Bu hainler Türk askeri üniforması giyen terör örgütü mensuplarıdır. Bundan sonra bu ülkede hiç kimse aklından darbeyi geçiremeyecektir" dedi.

'Türkiye'yi engellemeyecekler'

AK Parti Zekeriya Birkan'da ; " FETÖ çetesi Türk halkını, başkalarına benzetti. Memleketimiz 15 Temmuz'dan sonra darbeler çağını kapatmıştır. Bu milletimiz sayesinde oldu. Ülkemiz tüm toplum katmanlarıyla bu haince girişime karşı tarihin örneğini yazmadığı bir birlik gösterdi. Türkiye'nin büyük atılımlarını hiç bir güç engelleyemeyecek. İpleri dışarıda olan emperyalist uşaklarına karşı ayakta kalkmaya, dik durmaya devem edeceğiz" dedi.

gösterinin ardından darbe şehitleri için meydanda mevlit ve ilahiler okundu.

'Millet eğilmez Türkiye yenilmez'

'FETÖ devleti ele geçirecekti'