Geri Dön

Adnan Menderes Meydanı'nda Altın Karagöz coşkusu

11-07-2016 Adnan Menderes Meydanı'nda Altın Karagöz coşkusu

Adnan Menderes Meydanı'nda Altın Karagöz coşkusu

11-07-2016 Adnan Menderes Meydanı'nda Altın Karagöz coşkusu

Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için Litvanya ve Polonya'dan gelen ekipler Mustafakemalpaşa'da görsel şovlara imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür ve Sanat Vakfı (BKSTV) tarafından 55. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında düzenlenen 30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın bir bölümü Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin destekleriyle Adnan Menderes Meydanı'nda gerçekleştirildi.

7 Temmuz'dan bu yana 19 ülkeden 500'ü aşkın müzisyen ve dansçıya ev sahipliği yapan festivalde Litvanya ve Polonya ekipleri Mustafakemalpaşalılarla buluştu.  

Yöresel kültürlerini tanıtma fırsatı bulan misafir ekiplerin şarkıları ve renkli dansları ilgiyle izlendi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, büyük beğeni kazanan gösterilerin ardından ayakta alkışlanan Litvanyalı ve Polonyalı halk dansları gruplarına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 Köklü geçmişiyle uluslararası organizasyonlar arasında önemli bir değere sahip olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın ülkelerin kültürlerine sahip çıkarak tanıtılmasına olanak sağladığını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan; " Dünya barışına ve kültürlerin kaynaşmasına katkı sağlayan bu büyük organizasyon insanlar arasında dostluğa ve hoşgörüye açılan kapı olmaya devam edecektir. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılımcı ülkelere yarışmada başarılar diliyorum" dedi.