Geri Dön

Adına Layık Olma Yolunda 128. Yıldayız

03-08-2009 Belediyesinin 01 Ağustos 2009 tarihinde 128. yaşını doldurmasıyla birlikte belediye personelince günün anlam ve önemini belirten tören düzenlendi. 01 Ağustos 2009

Adına Layık Olma Yolunda 128. Yıldayız

03-08-2009 Belediyesinin 01 Ağustos 2009 tarihinde 128. yaşını doldurmasıyla birlikte belediye personelince günün anlam ve önemini belirten tören düzenlendi. 01 Ağustos 2009

Mustafakemalpaşa Belediyesinin 01 Ağustos 2009 tarihinde 128. yaşını doldurmasıyla birlikte belediye personelince günün anlam ve önemini belirten tören düzenlendi.

01 Ağustos 2009 Cumartesi günü saat 10:00’da Etibank Parkı önünden başlayarak Atatürk Anıtına kadar devam eden “Adına Layık Olacağız” sloganıyla başlatılan yürüyüşte Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları, Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri ile belediye personeli katıldı.

Cumhurluk alanında düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “128 yaşına basmış bir kurumun çalışanlarını, Mustafakemalpaşa Belediyesini 128. yıllara getirenleri minnetle anarak sözlerime başlıyorum.

Bu kurumda çalışmak bir ayrıcalıktır. Mustafakemalpaşalının hayatına, huzur ve mutluluğuna hizmet etmek ayrı bir onurdur. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde çalışmanın onurunu ve gururunu duyanlara bunun sorumluluğunu Mustafakemalpaşa halkının bir kez daha hatırlattığını hafızalarımıza kazımak isterim. Zamanla sınırlı olan varlıklarız, ömür süremiz çok kısa. Bu kısa hayata sığdırabileceğimiz güzellikler için bizlere bir yol açılmış. Bu yolda bizden önce hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza Mustafakemalpaşa halkı adına teşekkür ediyorum. Bize teslim edilen bu bayrak, daha yükseklere çıkmak ve hizmetlerin daha güzeliyle Mustafakemalpaşalıyı buluşturmak üzere bize verilmiştir. Bu bayrağı taşırken sonsuz bir sabır, bitmek tükenmek bilmeyen bir insan sevgisi ve çalışma azmiyle bu ülkenin insanına hizmet etmenin yollarını aramak üzere bir aradayız. Kuruluş yıldönümleri insanların hafızasını tazeleme dönemleridir. Bizden öncekiler ne yaptı, biz ne yapacağız? Bize bırakılan güzellikleri daha güzel hale getirmek hepimizin şiarıdır. Burada çalışan herkes unutmasınlar ki Mustafakemalpaşa’nın hayatında, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin aşılmaz bir yeri, yıkılmaz bir hedefi vardır. Bu hedefe beraber yürüyeceğiz. Yürüyeceğimiz bu yolda, Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, esnafımızla, kamu görevlilerimizle, basınımızla el ele, güzelliklere ulaşmanın yollarını arayacak ve bu yoldan sarsılmaz bir inançla çalışmaya devam edeceğiz. Bugünün bize hediye edilmesinde emeği geçen başta Baş Öğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu vatan coğrafyasını emanet edenlere bir kez daha bağlılığımızı ifade ediyorum. ” diyen Başkan Sadi Kurtulan “Adlarına layık olmak üzere önümüzdeki bütün hedefleri yeniden gözden geçirerek, hizmet etmeye olan kararlılığımızı bir kez daha huzurlarınızda belirtiyorum. Bu duygularla, 128 yaşına basan bir kurumun bundan sonraki hayatında taze bir şevk ama devamı ciddi bir gayretle çalışacağımıza, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önünde söz veriyor, hepinize başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Düzenlenen yürüyüşün sonunda Kazım Barış Çokan Kültür Merkezinde devam eden programda belediyemize hizmet ederek 2006 yılından sonra emekliye ayrılmış olan personele Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından plaket takdim edildi.

Tüm personele tatlı ikramının ardından belediye binası önünde kurulan Mustafakemalpaşa’ya ait eski fotoğrafların yer aldığı sergi gezildi.