Geri Dön

90. Yıl’da Gençlik Şöleni Coşkusu

21-05-2009 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belediyemizin organizasyonu ile “ Gençlik Şöleni” yapıldı. 20 Mayıs 2009 Çarşamba saat

90. Yıl’da Gençlik Şöleni Coşkusu

21-05-2009 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belediyemizin organizasyonu ile “ Gençlik Şöleni” yapıldı. 20 Mayıs 2009 Çarşamba saat

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belediyemizin organizasyonu ile “ Gençlik Şöleni” yapıldı.

20 Mayıs 2009 Çarşamba saat 20:30’da İlçe Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli, Emniyet Müdürü İskender Çalışır, İlçe Spor Müdürü Emin Turhan, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, İl Genel Meclis Üyeleri, Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Bursa Rumeliler Derneği Başkan ve Yöneticileri, Okul Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Sadi Kurtulan “ 19 Mayıs 1919’da bir ülkenin kaderini çizen bir tarihi anmak ve gelecek nesillere bunu hatırlatmak amacıyla Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını beraber yaşamanın mutluluğu içerisinde hepinize hoş geldiniz diyorum. 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru Karadeniz’e açılırken bir milletlin geleceğini tarihe yazmak üzere yola çıkmıştı. Hafızalarımızın tazelenmesi ve bize bırakılan emanetin hatırlanması, bu haftaki etkinlikler arasında planlanan güzel çalışmalardır. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak hem yurt içinden hem de Kafkaslardan gelen misafirlerimizle 19 Mayıs coşkusunu beraber yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Bizler geçmişin geleceğe nasıl hazırlandığını unutmamak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı bu Cumhuriyetin ilelebet payidar olması gelecek neslin, geleceğe çok iyi hazırlanmasıyla mümkün olacağı hepinizin kanaatidir. Bu gerçekle her 19 Mayıs’ta bu duyguları gençlerimizle beraber paylaşıyoruz. Bu güzel kültürel etkinliklerin ilçemize, ülkemize, yeni hatıralar açacağına, yeni güzellikler katacağına inanıyorum. Burada görev alan bütün katılımcılara huzurlarınızda Mustafakemalpaşa halkı adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki günlerin sizler için, ülkemiz için, güzelliklerle dolu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sırasıyla Gensta Biboys Break Dans Grubu, Bursa Yöresi Kız Halk Oyunları Ekibi, Ticaret Meslek Lisesi Kafkas Yöresi Halk Oyunları Ekibi, Güzelyalı Gençlik Spor Kulubü Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu, Lalaşahin İlköğretim Okulu Kol Bastı Ekibi ve Kuzey Osetya Halk Dansları Grubu gösterilerini sergiledi. Genç grupların birbirinden farklı sergilediği gösteriler adeta görsel şölene döndü.

Kapalı spor salonunun hınca hınç dolduğu gecede, vatandaşlarda keyifli dakikalar yaşadı. Son olarak Kuzey Osetya grubunun sergilediği kama gösterisi ise izleyiciden büyük alkış aldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği ve büyük coşkuyla geçen gecenin sonunda Başkan Sadi Kurtulan tüm katılımcıları ve onların çalıştırıcılarını tebrik etti.