90. yıl coşkusu

26-04-2010 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Mustafakemalpaşa’da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı. İlçedeki törenler sabah saat

90. yıl coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Mustafakemalpaşa’da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

İlçedeki törenler sabah saat 09.00’da protokol ve resmi kurumların Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Cumhurluk alanındaki törende; Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, U.Ü. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu,. Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan ve kamu kurumlarının anıta çelenk sunmasının ardından törenler ilçe stadyumunda devam etti.

Stadyumdaki etkinlikler Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın çocukların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Rusya ve Romanya’dan gelen çocukların da katıldığı resmi geçit töreni renkli görüntülere sahne olurken, öğrencilerin taşıdığı ‘Tek devlet, Tek Bayrak ve Tek Millet’ yazılı afiş dikkat çekti. Okunan şiirler, oynanan halk oyunları ve yapılan dans gösterilerinin ardından öğrencilerin açtığı dev Türk Bayrağı büyük alkış aldı.

Bu arada törende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilköğretim okulları arasında yapılan resim, şiir okuma ve satranç yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.