Geri Dön

89. Yılda Uluslararası Şenlik Kutlamaları

24-04-2009 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla belediyemizin organizasyonu ile yurt dışından gelen misafir çocuklarımız ilçemizde bayram sevincini bizlerle yaşadı.

89. Yılda Uluslararası Şenlik Kutlamaları

24-04-2009 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla belediyemizin organizasyonu ile yurt dışından gelen misafir çocuklarımız ilçemizde bayram sevincini bizlerle yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla belediyemizin organizasyonu ile yurt dışından gelen misafir çocuklarımız ilçemizde bayram sevincini bizlerle yaşadı. Dünya çocuklarını ilçemizde buluşturan belediyemiz, kardeşliği, dostluğu ve bayram sevincini birlikte yaşamalarını amaçladı.

23 Nisan 2009 Perşembe akşamı saat 20:00’ de İlçe Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen şenlikte Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcılarımız Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Emniyet Müdürü İskender Çalışır, İlçe Spor Müdürü Emin Turhan, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Meclis Üyesi Nuray Laçiner, Meclis Üyeleri Mehmet Atılgan, Cemal Batır, Vasvi Kırkan, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, CHP İlçe Başkanı Gürkan Esen, Tema Vakfı Temsilcisi Necati Özyiğit, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Sadi Kurtulan “ Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak güne anlam ve önemini katan çocuklarımızın bu özel günlerini yurt dışından gelen misafir çocuklarımızla birlikte kutlamakta olmanın hep birlikte heyecanını yaşıyoruz. Yaşlı dünyanın taze çiçekleri çocuklarımız. Gelecek hayallerimizi, gelecek ideallerimizi onlarla birlikte gerçekleştireceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün ismini taşıyan tek ilçe Mustafakemalpaşa olarak 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını bu etkinlikle ilçemizde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bütün çocuklarımızın 23 nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Yurt dışından gelerek bu çoşkuyu bizlerle yaşayan ve bu anlamlı güne ayrı bir anlam katan ekiplerimize ve bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bulgaristan Mestanlı Belediyesi Zeybekler grubu Halk oyunları Ekibi, Kosova Üsküp Türkleri Yardımlaşma Derneği Halk Oyunları Ekibi ve İpebalikuçi Üsküp Makedonya Halk Oyunları ekiplerinin yanı sıra Mustafakemalpaşa Meslek Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu ve 14 eylül İlköğretim Okulu Halk Dansları gösteri ekipleri sırasıyla oyunlarını sergilediler. Gecede Mestanlı Belediyesi Zeybekler grubu dansçılarından Bulgar Rositsa Raycheva Maksimova’nın Bulgar vatandaşı olmasına rağmen Türkçeyi bu kadar iyi kullanarak seslendirdiği “ Al Fadimem “ adlı türkü izleyicilerimizden büyük alkış aldı. İlçe Kapalı spor salonunu dolduran çok sayıda vatandaşımız çocukların yapmış oldukları gösterileri ayakta alkışladı.

Gösterilerin sonunda ülkesine geri dönecek olan Üsküp Makedonya Halk Oyunları grubu Belediyemizde Başkanımız Sadi Kurtulan’la buluştu. Başkan Kurtulan Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Bayram coşkusunu birlikte yaşamanın sevinci içerisinde olduğunu dile getirerek çocuklara dağıttığı hediyelerle bayramlarını kutladı.