Geri Dön

89.Yıl coşkusu

14-09-2011 düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.    Cumhurluk Alanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı

89.Yıl coşkusu

14-09-2011 düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.    Cumhurluk Alanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.   
Cumhurluk Alanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Emniyet Müdürü Kemalettin Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak,
Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli,Mustafa Eren, meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, şiirlerin okunması ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın konuşmalarıyla devam etti. Başkan Kurtulan konuşmasında şunları söyledi:“ 89. yıl önce, aziz milletimizin, Mustafa Kemal Önderliğinde “ Ya İstiklal ya ölüm” parolasıyla, Mehmetçiklerimizin mübarek mücadelesi ile kazanılan Kurtuluş savaşı sonrasında kazanılana zafer ile ilçemizin kurtuluş gününe hoş geldiniz.Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan, coşkunuzu ve sevincinizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Türk Milletinin gösterdiği bu fedakarlık ve kahramanlık ölçüsü, İstiklal Marşımızda;“ Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!Kükremiş sel gibiyim,bendimi çiğner, aşarım.Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım” kıtasıyla ifade edilmektedir. Atalarımızın gözlerini kırpmadan, canlarını feda ederek, vatan yaptığı bu topraklar ebediyen Türk Yurdu olarak kalacaktır.Bizler hiçbir zaman esareti kabul etmeyen kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Bizlerde her zaman, vatanımız, toprağımız, bayrağımız ve istiklalimiz için her türlü tehlikeyi göze alır, değerlerimiz için savaşırız.Bu ülkenin yegane sahipleri ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler; Ecdadımızın zaferle sonuçlandırdığı milli mücadelemizin hatırasına özenle vakıf olmalısınız. Ülkemizin geleceği için, hoşgörünüzü kaybetmeden, birlik ve beraberlik içinde, tek yürek olarak,büyük ve gelişmiş Türkiye sevdamızı daha da ileriye götürmelisiniz.Değerli Mustafakemalpaşalılar,bizler şerefli, onurlu bir ülkenin evlatlarıyız. Onun içindir ki Türk Milletinin içindeki bağımsızlık ateşi ilelebet devam edecektir. Ve hiç kimse buna göz dikmeye bile cesaret edemeyecektir. Kahraman ecdadımızın bize bıraktığı bu kutsal emaneti korumak ve geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizin güçlü ve büyük bir ülke olması için her şeyini ortaya koyan, bağımsızlık mücadelemizin Önderdi Büyük Atatürk’ü, Anadolu’yu karış karış dolaşarak bağımsızlık mücadelemizi yöneten komutanlarımızı, Mehmetçiklerimizi, Kahraman Gazilerimizi, vatanın ve milletin özgürlüğü uğruna canlarını feda etmekten çekinmemiş aziz şehitlerimizi, minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu yıl 89. Sunu kutladığımız kurtuluş bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi. 
   Tören daha sonra Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunun canlandırılmasıyla devam ederken, Belediye Mehter Takımı’nın kısa konseri de halk tarafından büyük ilgi gördü. Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Oyunları Gurubunun gerçekleştirdiği gösterilerle Cumhurluk Alanı’nda sona eren tören, ilçe şehitliğine yapılan ziyaretle devam etti. Şehitlikte gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından protokol tarafından kaymakamlık, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığında tebrikler kabul edildi.
 
 Tatlı çevirme !
 
    Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Bursa-İzmir karayolu istikametinden geçen yolculara Kemalpaşa tatlısı ikram edildi.
    14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve eski bir gelenek olan tatlı ikramına Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Meclis üyesi Mehmet Atılgan ve tatlı firmaları katıldı.
         Tatlı dağıtımı öncesinde tatlı firmaları ile birlikte bir konuşma yapan başkan Kurtulan “14 Eylül Mustafakemalpaşa için milli mücadeledeki bir kilometre taşı bizim kurtuluş günümüz. Savaş sonrasındaki zafer ile 89 yıllık hafızamızdaki bütün hatıraları hep beraber hatırladık. Mustafakemalpaşa 89 yıl öncesinden bugünlere geldiğinde ilinde, ilçesinde ve Türkiye’de oluşturduğu markalar ile ekonomik mücadelenin ekonomik zaferlerin peşinde koşmaktadır. Mustafakemalpaşa’yı Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtan peynir tatlımızdır. Bu marka bizim Mustafakemalpaşa’da istihdamının sağlandığı ve bir ekmek teknesinden, endüstriye dönüşen bir iş koludur. Taklitlerinden sakının demek mecburiyetindeyiz.Bu tatlıyı herkes yapar ama bu tadı kimse başka bir yerde bulamaz. Mustafakemalpaşalılar Türkiye’ye ve Dünyaya iz bırakacak faaliyetleri yapmak ile mükelleftirler” diye konuştu.
    Büyük küçük demeden yoldan geçen araçları trafik ve zabıta ekipleri yardımıyla çeviren Başkan Sadi Kurtulan, tüm yolculara tatlı ikramında bulundu. Verilen ikramdan oldukça memnun kaldıklarını belirten yolcular, belediyemizin kurtuluşunu da kutladı.
     İlçemizde yer alan tatlı firmaları tarafından hazırlanan 10000 adet tatlının tamamı ikram edildi.
 
 Kurtuluş coşkusu devam edecek
İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
15 Eylül 20211 Perşembe akşamı Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri, 16 Eylül 2011 Cuma akşamı ise yine Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ile Türk Halk Müziği Korosu’ Adnan Menderes Meydanı’nda sahne alacak.
 Kutlamalar 18 Eylül 2011 Pazar günü saat 10:30’da gerçekleştirilecek olan Kurtuluş Koşusu ile sona erecek.
 
.
.
.
.