Geri Dön

88.yıl coşkusu

14-09-2010 düşman işgalinden kurtuluşunun 88. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.    Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın kuvvetli ayak seslerinin Cumhurluk

88.yıl coşkusu

14-09-2010 düşman işgalinden kurtuluşunun 88. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.    Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın kuvvetli ayak seslerinin Cumhurluk

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.   
Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın kuvvetli ayak seslerinin Cumhurluk Alanı’na ulaşmasıyla başlayan törene; İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Garnizon Komutanı Kıd. Bşçv. Tuncay Gümüş, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak,
Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli, meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, şiirlerin okunması ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın konuşmalarıyla devam etti. Başkan Kurtulan konuşmasında şunları söyledi:“ ilçemizin kurtuluşunun 88.yıl dönümünde düzenlenen kurtuluş törenlerinde yaşadığımız coşku ile hem geçmişte yapılan fedakarlıkları ve kahramanlıkları anıyor hem de aydınlık geleceği olan ve tarihi ile övünen milletimizin haklı gururunu birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelesinde tek yumruk olarak toplanan milletimiz, binlerce gazi ve şehit vererek, Türk milletinin, inancı ve direnciyle en zor şartlarda dahi neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Ecdadımızın canlarını feda ederek, vatan yaptığı bu topraklar sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacaktır. Aziz şehitlerimiz gibi, gerektiğinde bizlerde tıpkı sizin gibi, vatanımız için can vermeye hazırız. Bu kahraman milleti hiç bir güç esarete mahkum edemeyecektir. Bizlere sonsuza dek yaşayacağımız bu topraklar altında gururla durduğumuz ay yıldızlı bayrağımızı ve bağımsızlık onurumuzu armağan eden atalarımızı, gazilerimizi, aziz şehitlerimizi ve kurtuluş destanımızın tüm kadrolarını bir kez daha şükranla anıyorum. Onlar sadece vatan toprağının bağrında değil gönüllerimizde de saygı, sevgi ve şükran duygularımız ile sonsuza dek huzur içinde yaşayacaklardır. Ruhları şad 88. yıl dönümünü kutladığımız kurtuluş bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.
 
 
   Tören daha sonra Bursa Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunun mizansen olarak canlandırılmasıyla devam ederken, Belediye Mehter Takımı’nın kısa konseri de halk tarafından büyük ilgi gördü. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi halk oyunlarının gerçekleştirdiği gösterilerle Cumhurluk Alanı’nda sona eren tören, ilçe şehitliğine yapılan ziyaretle devam etti. Şehitlikte gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından protokol tarafından kaymakamlık ve garnizon komutanlığında tebrikler kabul edildi.
 
 Tatlı çevirme !
 
    Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Bursa-İzmir karayolu istikametinden geçen yolculara Kemalpaşa tatlısı ikram edildi.
    14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve eski bir gelenek olan tatlı ikramına Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı,meclis üyeleri Adnan Oğuz, Nuray Laçiner, H.İbrahim Özşekerci katıldı.
    Büyük küçük demeden yoldan geçen araçları trafik ekipleri yardımıyla çeviren Başkan Sadi Kurtulan, tüm yolculara tatlı ikramında bulundu. Verilen ikramdan oldukça memnun kaldıklarını belirten yolcular, belediyemizin kurtuluşunu da kutladı.
     İlçemizde yer alan tatlı firmaları tarafından hazırlanan 10500 adet tatlının tamamı ikram edildi.