Geri Dön

87. yıl coşkusu

29-10-2010 Mustafakemalpaşa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 87. Yıldönümü, yağışlı havaya rağmen büyük bir coşkuyla kutlandı.        Mustafakemalpaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yağışlı

87. yıl coşkusu

29-10-2010 Mustafakemalpaşa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 87. Yıldönümü, yağışlı havaya rağmen büyük bir coşkuyla kutlandı.        Mustafakemalpaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yağışlı

     Mustafakemalpaşa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 87. Yıldönümü, yağışlı havaya rağmen büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

     Mustafakemalpaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yağışlı hava nedeniyle Belediye Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirildi. Sabah saat 10.00’da başlayan törene Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal birlikte törene katılan okulların, protokolün ve halkın bayramını kutladılar. İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl nutkunun kendi sesinden dinletilmesinin ardından Kaymakam Kazım Karabulut, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyet rejiminin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda varmak istenilen hedefe ulaşmada hayati öneme sahip olduğunu belirten Kaymakam Karabulut, şunları söyledi: “Cumhuriyetin bizlere yüklediği tabii görev, haksızlıklara karşı kanunun yanında olmak, vatanımızın ve milletimizin ortak menfaatlerine ve ortak varlıklarına sahip çıkmaktır.”

Şiirlerin okunduğu ve folklor gösterilerinin yer aldığı törende daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen atletizm, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında derecelere giren okul ve öğrencilere ödüller verildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi geçit töreni ile sona ererken, gece ise Kaymakamlık tarafından resepsiyon verildi.

 

     MİNİKLERDEN RESİM SERGİSİ

Bu arada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği İlköğretim öğrencilerinin hazırladığı ‘Resim Sergisi’ Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde izlenime açıldı. Açılış törenine Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 


.

.

.

.

.