86. Yıl Cumhuriyet Özel Konseri

31-10-2009 Ekim Cumhuriyet Bayramı 86. yıl kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde dün akşam fener alayı ve “Cumhuriyet Konseri” düzenlendi. Akşam saat

86. Yıl Cumhuriyet Özel Konseri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 86. yıl kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde dün akşam fener alayı ve “Cumhuriyet Konseri” düzenlendi.

Akşam saat 19:00’da Kız Meslek Lisesi önünden başlayan Fener alayı ilçe protokolü, öğrenci ve halkın katılımıyla birlikte Cumhurluk Alanı, Balıkesir caddesinde devam etti. Belediye Başkanlığı tarafından İlçe Köprüsü üzerinde düzenlenen havai fişek gösterilerinin ardından Endüstri Meslek Lisesi önünde son buldu.

Program Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Özel Konseri ile devam etti. Geceye İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Askerlik şube Başkanı Ahmet Meydan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Meclis Üyeleri, Şehit ve Gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Bilgisayar Formatör Öğretmeni Abdülmuttalip Şahin tarafından hazırlanan Atatürk’ün katıldığı savaşlar, gerçekleştirdiği ilke ve inkılaplar ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Özetleyen “Cumhuriyet” konulu slayt gösterisinin izlenmesiyle devam etti. Daha sonra Şef Halit Tanrısever yönetiminde sahne alan Belediye Türk Müziği Korosu Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Geceye ayrı bir anlam katan ve konuklara keyifli dakikalar yaşatan Belediye Türk Müziği Korosu “Cumhuriyet Özel Konseri” nin ardından program verilen ikramla sona erdi.