8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

10-03-2014 Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene; Belediye Başkanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  8 Mart’ın kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu söyledi.   ‘Toplum üreten kadınla güçlenir’   Başkan Kurtulan; “ Yaşamın her alanında bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri fedakârlık ve hoşgörüyle bütün güzelliklere layık olan kadınlarımız her zaman baş tacımız olmuştur. Bu özel günün bütün kadınların hak ettiği yere gelmesi, eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi ve bütün sorunlarının çözümü için bir kıvılcım olmasını temenni ediyorum. Kadına yönelik şiddete ve baskıya son vermek, kadının toplumsal ve siyasal yaşama etkin bir şekilde katılmasının yolunu açmak hepimizin görevidir. Bizler kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak, toplum olarak da o oranda güçleniriz. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza devam ettik ve edeceğiz. Kadın istihdamının artması amacıyla meslek eğitim kurslarını hayata geçirdik. Uğur Böceği Kültür Merkezleri aracılığı ile kadınların sosyal ve kültürel hayata katılımını arttırarak, üretim yapabilmelerinin önünü açtık. Kadının bir birey olarak, toplumda kendine bir yer edinmesi uzun çabaların sonucunda gerçekleşmiştir. Ülkemizde kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalar sevindiricidir. Bizlere düşen en büyük görev toplumun her kesimindeki kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini korumaktır” dedi.   Ev ziyaretlerinde karanfil hediyesi   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mustafakemalpaşalı kadınları unutmadı. Eşi Necibe Kurtulan’la birlikte ev ziyaretleri yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sohbet ettiği kadınlara karanfil dağıtarak, isteklerini dinledi. Kadın elinin değmediği hiçbir yerde güzelliğinde olmadığını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Sizler bizim güzel geçmişimiz, geleceği aydınlatacak ışığımızsınız. Biz de sizin birere evladınızız. Sizlerin hayır dualarıyla ayakta durmayı başarıyoruz” dedi.