Geri Dön

8 Mart’a özel resim sergisi

05-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla, 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açılan Asuman Bozdağ Resim Sergisi büyük beğeni topladı.      20 yıldır

8 Mart’a özel resim sergisi

05-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla, 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açılan Asuman Bozdağ Resim Sergisi büyük beğeni topladı.      20 yıldır

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla, 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açılan Asuman Bozdağ Resim Sergisi büyük beğeni topladı.
     20 yıldır çeşitli kurslarda ve sanat atölyelerinde karakalem, suluboya ve yağlıboya çalışmalarını sürdüren ressam Asuman Bozdağ, ilk kişisel resim sergisini Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla açtı.
     Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine;
Kaymakam Kazım Karabulut ve eşi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sülün, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, serginin Mustafakemalpaşa’da resim sanatına meraklı olanlar için bir yol gösterici olacağını söylerken; “ Sanat bizim hayat damarlarımızdan biri. Sanatın, kültürün gelişmesine hizmet edenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Asuman hanımın bu sergiyle resim yapmaya merakı olanlara, yeteneğini geliştirmek isteyenlere güzel bir yol açtığına inanıyor, kendisini kutluyor ve yeni sergiler hazırlamasını bekliyorum. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
     Mustafakemalpaşa’da yaşayan kadınların, kültürel ve sanatsal etkinliklere gösterdikleri ilgi ve verdikleri desteklerin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kaymakam Kazım Karabulut’ta konuşmasında; “ Dünya Kadınlar Günü’nde bu serginin açılması özel bir anlam taşıyor. Kadınlarımızın, her alanda etkin olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu tür kültür-sanat etkinliklerinin devam etmesini bekliyoruz. Asuman Bozdağ hanımefendiye, bu güzel resim sergisini Mustafakemalpaşa’ya kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.
     Sergi sahibi ressam Asuman Bozdağ ise tüm katılımcılara teşekkür ederek, resim sanatının Mustafakemalpaşa’da geliştirilmesi için çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceğini dile getirdi.
     Törende, protokol tarafından resim sergisinin açılış kurdelesi kesilerek; karakalem, yağlıboya ve kuru-sulu tekniği ile yapılmış 50 resim katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Resim çalışmalarına 1992 yılında İstanbul Caferağa Medresesi’nde başlayan ve daha sonra Ankara M.Halis Bozkurt Sanat Atölyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kurslarında devam eden ressam Asuman Bozdağ’ın Mustafakemalpaşa’da açtığı ilk kişisel sergisi, 8 Mart Perşembe gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

.

.

.

.

.