Geri Dön

61.000 Dönüm Çorak Arazilerimiz Suyla Buluşuyor

03-07-2009 Döllük Güllüce Sulaması, Bilecik Söğüt Dereboyu Zeyve Göleti, Manavgat Taşağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Uşak Sivaslı Yaylalar Göleti, Beydağı Barajı

61.000 Dönüm Çorak Arazilerimiz Suyla Buluşuyor

03-07-2009 Döllük Güllüce Sulaması, Bilecik Söğüt Dereboyu Zeyve Göleti, Manavgat Taşağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Uşak Sivaslı Yaylalar Göleti, Beydağı Barajı

Mustafakemalpaşa Döllük Güllüce Sulaması, Bilecik Söğüt Dereboyu Zeyve Göleti, Manavgat Taşağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Uşak Sivaslı Yaylalar Göleti, Beydağı Barajı Havzası Ağaçlandırılması, Bilecik Günyurdu Mustafa Eldemir Barajı Sulaması, Antalya Elmalı Mursal Sulama İkmali İle Bursa İznik Hisardere Göleti, Karacabey Bayramdere Göleti Sulaması projesi 2 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 11:00’de Güllüce Köyü’nde düzenlenen temel atma töreniyle başlatıldı.

Yapılan törene; Orman Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa Ak Parti Milletvekili Ali Koyuncu, Canan Candemir Çelik, Mehmet Emin Tutan, Mehmet Tunçak, Balıkesir Ak Parti Millet Vekili Mehmet Ali Sali, İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Garnizon Komutanı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, İlçe Emniyet Müdürü, Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç, Belde Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Balcı, DSİ Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, Balıkesir DSİ Bölge Müdürü Şahin Durkan, İl Orman Müdür Yardımcısı Eşref Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, Ak Parti İl Başkanı Naip Vardar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Dernek Başkanları, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker yaptığı konuşmasında temelleri atılacak tesislerin çalışma alanları ve maliyetleri ile ilgili bilgiler vererek, bu projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ardından kürsüye gelen Milletvekili Ali Koyuncu “ Mustafakemalpaşa bir ilki yaşıyor. Bugün açılışı yapılacak 9 tesisin temel atma töreninin bu ilçede yapılması, çok büyük bir şereftir. Mustafakemalpaşa’mızın çorak topraklarını suya kavuşturmak için çalışan tüm milletvekili arkadaşlarıma, başta Başbakanımız Sayın Tayip Erdoğan’a, Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na ve emeği geçen herkese Mustafakemalpaşa halkım adına teşekkür ederim” dedi.

Vali Şahabettin Harput “ Kuvvetlinin haklı sayıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye de dünyadaki bu rekabette yerini almaya başladı. Sesimizi gür çıkaralım. Sadece Türkiye’de değil dünya milletlerinde de sesimizi duyuralım. Allah bize toprak vermiş, su vermiş, çalışan güzel başarılı insanlar vermiş. Bu güzelliklerin değerlendirilmesi için bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Son olarak kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün Mustafakemalpaşa’da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek “ Türkiye’nin önünü açacak olan projelere imza atmaya başladık. Dünya ekonomisindeki yerimizin değişmesi büyük ölçüde bu projelerin gerçekleşmesi ile olacaktır. Türkiye dış politikasında son yılarda bölgesel güç ortaya çıktı. Türkiye artık dünyada sözü geçen bir ülkedir” diyerek hükümet olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden bahsetti. Sonrasında Bakan Eroğlu konuşmasına “Daha evveliyatından tanıdığım Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Sadi KURTULAN, gayet heyecanlı ve istekli bir başkan. Aynı zamanda aklında bulundurduğu projelerle ilçenizi daha da ileri götürebilecek bir potansiyele sahip. Bana ilçenizin ihtiyaçlarından bahsetti. En önemlisi kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi projelerinin olduğunu dile getirdi. Ben de buradan sizlere söz veriyorum ki Mustafakemalpaşa’nın Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi Projeleri en kısa zamanda hayat bulacak. Aynı zamanda cadde ve sokaklarınızın ağaçlandırılması için de Çevre ve Orman Bakanlığımızca tarafınıza ücretsiz ağaçlar tahsis etme sözü veriyorum” diyerek devam etti.

Konuşmaların ardından Bilecik Günyurdu Mustafa Eldemir Barajı Sulama projesi açılış törenine canlı olarak bağlanılarak tören alanına kurulan sinevizyondan oradaki etkinliklere de ortak olundu. Bakan Eroğlu ile Balıkesir Valisi Mustafa Eldemir’in geriye sayımıyla aynı anda butonlara basılarak projelerin temelleri atıldı. İlçe halkının da katılımıyla oldukça coşkulu geçen açılış atılan konfeti ve balonlarla birlikte heyecanlı anlara sahne oldu. Mustafakemalpaşa Döllük Güllüce Sulama projesinin 2011 yılının son aylarında hayat bulması planlanıyor.