Geri Dön

30 AĞUSTOS COŞKUSU ADIMIZA YAKIŞTI

31-08-2024 Bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mustafakemalpaşa’da coşkuyla kutlandı.

30 AĞUSTOS COŞKUSU ADIMIZA YAKIŞTI

31-08-2024 Bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mustafakemalpaşa’da coşkuyla kutlandı.

Bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mustafakemalpaşa’da coşkuyla kutlandı. Gün boyu gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle ilçede zafer coşkusu adına yakışır kutlandı. 

Mustafakemalpaşa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri, Cumhurluk Alanı’na çelenk sunulması ile başladı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mehmet Okur ve protokol üyeleri katılım sağladı. 

Akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile Mustafakemalpaşa’nın sokakları aydınlandı. 
Etibank’dan başlayarak, Cumhurluk Alanı’ nda sona eren Fener Alayı’nda konuşma yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem ‘’ 30 Ağustos, Türk milletinin kaderini değiştiren, tarihe altın harflerle yazılmış bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan büyük zaferin 102. yıl dönümünde, bize miras kalan bu kutsal emaneti geleceğe taşıyarak o büyük zaferin ruhunu yüreklerimizde yeniden canlandırıyoruz. Bizi bir arada tutan en güçlü bağ, vatan sevgisidir. Bize her zaman en zorlu anlarda bile güç vermiştir. Bu meydanda bir araya gelen her bir yürek, bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.  Bu zaferi bize armağan eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şanlı ordumuzun her bir kahramanını saygı ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene! ‘’ ifadelerini kullandı. 

Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlikler, Eksi Altı ve Özge Öztimur’un sahne performanslarıyla devam etti. Müzik şölenine katılmak için Adnan Menderes Meydanı’nı dolduran Mustafakemalpaşa halkı, gecenin tadını doyasıya çıkardı.