24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu Mustafakemalpaşa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

24-11-2011 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilk tören Cumhurluk Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Burada düzenlenen törenin ardından Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’ndeki serginin açılış törenine geçildi.

Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde yapılan kutlama etkinliklerine; Kaymakam Kazım Karabalut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kutlamalar çerçevesinde ilk konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan konuşmasına öğretmen marşını okuyarak başladı. Öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutlayan başkan Kurtulan, “Hakimi, savcıyı, avukatı, doktoru, mühendisi, milletvekili, bakanı, başbakanı, hatta cumhurbaşkanını eğiterek yetiştiren eli öpülesi öğretmenlerdir. Öğretmen yüreğiyle konuşan, fedakarlığıyla yaşayan, yaptıklarını gelecek nesillere ileten bir kültür elçisidir. Ne mutlu öğretmen olanlara, ne mutlu bu ideali, bu vicdanı içlerinde yaşayanlara. Siz yaptıklarınızı göremeyeceksiniz ama eserleriniz ilelebet payidar kalacaktır”  diyerek sözlerini tamamladı.

Kaymakam Kazım Karabulut ise konuşmasında “Bütün mesleklerin anası öğretmenlik, dünyanın en kutsal mesleğidir. Öğretmenlik kadar geleceği tesir eden başka bir meslek yoktur. Bilgiyi işleyen, kuşaklar boyu aktaran, yenileyen, tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

Emekli öğretmenler adına Yakup Bedir’in yaptığı konuşmanın ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, tören yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni ve öğretmenlerden oluşan halk oyunları grubunun gösterileri ile son buldu.

.