Geri Dön

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan öğretmenlerimize anlamlı hediye

24-11-2009 Edebiyatı’nın usta şairlerinin “Öğretmen” konulu şiirlerinin bir kitapta toplandığı “ Öğretmene Şiirler” ve Prof.Dr.S.A. Raçinski’nin, öğretmen ve öğrencilere örnek olacak

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan öğretmenlerimize anlamlı hediye

24-11-2009 Edebiyatı’nın usta şairlerinin “Öğretmen” konulu şiirlerinin bir kitapta toplandığı “ Öğretmene Şiirler” ve Prof.Dr.S.A. Raçinski’nin, öğretmen ve öğrencilere örnek olacak

Türk Edebiyatı’nın usta şairlerinin “Öğretmen” konulu şiirlerinin bir kitapta toplandığı “ Öğretmene Şiirler” ve Prof.Dr.S.A. Raçinski’nin, öğretmen ve öğrencilere örnek olacak gerçek hayat hikayesinin yer aldığı ve Beyaz Zambaklar Ülkesi’nin yazarı Grigory Petrov’un “ İdeal Öğretmen” isimli 2 adet kitap Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize armağan edildi.

Öğretmen konulu şiirleri bir kitapta toplatan ve Kültür Yayınları tarafından yayımlanan eserde Cahit Külebi’den, Behçet Necatigil’e ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya kadar birçok önemli şairin kaleme aldığı mısralar, Mücadele Gazetesi yazarı ve Emekli Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Hasan Kutsi Kaya tarafından derlendi.

 

Belediyemiz katkılarıyla yayımlanan kitapta toplam 34 şiir yer alıyor. Kitabı yayına hazırlayan Hasan Kutsi Kaya bu derleme eseri ilk öğretmeni ve müdürü olan babası Mehmet Fikri Kaya’ya ithaf ettiğini söylerken “ Eseri hazırlarken, eserin “ Belirli Günler ve Haftalar’la ilgili kutlama ve anmalarda faydalanılacak bir kitap olmasını gözettim. Bu kültür hizmetinin ortaya çıkmasında yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederim” dedi. Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan kitap için kaleme aldığı önsözünde ise; “ Esas anlamıya milletlerin geleceğini hazırlama sürecidir. Ülkeler, eğitim çağındaki nesillerinde karakter ve kimlik oluşturularak milletler dünyasında yerini alır. İşte bu eğitim faaliyetlerinde ve seferberliğinde en önemli unsur şüphesiz öğretmendir. Öğretmen gerçekten kutsal bir varlık, öğretmenlik de gerçekten kutsal bir meslektir. Bu mesleğe gönül vermişler, yani öğretmenler, hiçbir maddi karşılık beklemeksizin, hiçbir olumsuz şarttan etkilenmeden bir arı çalışkanlığında kovanındaki balını üretir. Çağımız bilgi çağı. Ama bilgiye ulaşmadaki her türlü kolay, hızlı teknolojik araçlara rağmen öğretmen üstünlüğünden, farklılığından hiçbir şey kaybetmemiştir. Çünkü öğretmenin eğitimdeki yeri ve önemi mekanik araçlardan farklıdır. Ayrıca yüz yüze insanla kurulan iletişimin yerini hiçbir teknolojik aracın alamayacağı bugün de asla inkar edilemez. Yine bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü idrak ediyoruz. 24 Kasım 1928 açılan Millet Mektepleri’nin ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Bu coşkulu günün yeni bir yıl dönümünü “ Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” Kültüründen gelen bir millet olarak kutlarken eğitimden gelen biri olarak bütün öğretmen arkadaşlarımın bu özel gününü kutlar; saygılar sunarım” sözleri yer alıyor.

Belediye Başkanlığınca hazırlatılan “ Öğretmene Şiirler” ve “ İdeal Öğretmen” isimli kitaplar ilçemizde yer alan öğretmenlere dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.