24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

26-11-2015 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Belediye Düğün Salonu’nda yapılan törene; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Mustafakemalpaşa’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Belediye Düğün Salonu’nda yapılan törene; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Ünsal, Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, öğretmenlerin toplumun sesi ve değerlerinin koruyucusu olduğunu söylerken, gelecek nesilleri inşa etmenin sorumluluğunu fedakârca taşıdıklarını belirtti.   'Öğretmen medeniyetin mimarıdır'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise öğretmenlerin medeniyetin mimarı olduğunu dile getirdi. Atatürk'ün, ' Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan, birinci ordunun elde ettiği kazançlar, sönük kalır' sözünü hatırlatan Başkan Kurtulan; “İnsan, öğretmenin eseridir. Yarınları şekillendiren, bilgili, donanımlı ve kültürlü insanlar yetiştiren öğretmenlerimiz, 100. yılına ilerleyen Cumhuriyetimizi  fedakarlıklarıyla taçlandırmaktadır. Bu ulvi görevi layığıyla yerine getiren, doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yenileşmeyi sağlayarak gerçekleri anlatan, birlik ve beraberliğimizin temeli olan, aydınlık nesiller yetiştirmek için büyük sabır ve özveri gösteren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarken, emekliliğe ayrılmış eğitimcilerimize de huzurlu bir yaşam dilerim” dedi. Mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlerin yemin ederek eğitimciliğe ilk adımı attıkları törende emekliliğe ayrılan öğretmenlere de takdir belgesi verildi. Öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunduğu etkinlikte HEM Sanat Grupları Şefi Yücel Kaydı ve ekibi renkli bir konsere imza attı. Öğretmenler Günü dolaysıyla okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende öğretmenler arasındaki spor mücadelelerinde başarılı olan takımlara da kupa ve madalyaları takdim edildi.