23 Nisan’da İlçemiz Çocukları Bayram Coşkusunu Yurt Dışından Gelen Çocuklarımızla Doyası Yaşadı

24-04-2009 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçemize misafir olarak gelen çocuklar yorgunluklarını Suuçtu Şelalesinde doyasıya eğlenerek attılar. 24 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçemize misafir olarak gelen çocuklar yorgunluklarını Suuçtu Şelalesinde doyasıya eğlenerek attılar.

24 Nisan 2009 Cuma günü sabah saat 09.30’da Öğretmen Evi’nden yola çıkan çocuklar hayatların da ilk kez şelale görecek olmalarının coşkusuyla heyecanlı anlar yaşadılar.

Yol boyunca şarkılar eşliğinde eğlenen çocuklarımız Şelaleye geldiklerinde gördükleri manzara karşısında oldukça etkilendiler. Şelalenin suyunun bol olması ve çevreye yaydığı eşsiz su sesi ile çocuklarımız ülkelerine güzel hatıralar götürebilmek için adete fotoğraf çekme yarışını girdiler. Gönüllerince şarkı söyleyip halay çekerek eğlenen çocuklar, belediyemizin böyle bir organizasyonla onları sundukları bu fırsattan ötürü bir hayli memnundular.

Organizasyon çerçevesinde saat 14.00’te düzenlenen Kortej’e Yunus Emre İlköğretim Okulu Bando ekibi eşliğinde, Bulgaristan Mestanlı Belediyesi Zeybekler Grubu Halk Oyunları Ekibi, Kosova Üsküp Türkleri Yardımlaşma Derneği Halk Oyunları Ekibi, Mustafakemalpaşa Meslek Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu ve 14 Eylül İlköğretim Okulu Halk Dansları gösteri ekipleri katıldılar. Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej eşliğinde yürüyen ekipleri Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan ilçe Kapalı Pazaryerinde karşıladı. Burada da sırasıyla gösterilerini sergileyen Halk Oyunları Ekiplerine vatandaşlarımızın ilgisi de oldukça yoğundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçemize gelerek bu coşkuyu bizlerle birlikte paylaşan çocuklarımız 3 gündür ilçemizde olmaktan ve gösterilen sıcak ilgiden dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler. Gösterilerin sonunda ekiplerle tek tek ilgilenen Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan ülkelerine günün anısına ve ilçemizi hatırlamaları adına küçük hediyeler takdim ederek ülkelerine yolcu etti.