2. Foto Maraton’da ödüller sahiplerini buldu

17-07-2013 bu yıl 2.’si düzenlenen Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye girenler ödüllendirildi. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ve Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin organizasyonu ile

2. Foto Maraton’da ödüller sahiplerini buldu

Mustafakemalpaşa’da bu yıl 2.’si düzenlenen Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye girenler ödüllendirildi. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ve Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin organizasyonu ile Mayıs ayında yapılan yarışmaya katılan 120 fotoğraf sanatçısının farklı karelerden Mustafakemalpaşa ve çevresinin doğal, kentsel ve tarihi zenginliklerini anlattığı fotoğraf sergisi de ödül töreni ile birlikte ziyarete açıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan ödül töreni ve sergi açılışına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, TSO Meclis Başkanı Cemal Burhan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda fotoğraf sanatçısı katıldı.   ‘Güzellikler tanıtıldı, dostluklar güçlendi’   Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlayan etkinliğin aynı zamanda dostlukları da güçlendirdiğini söyledi. Mustafakemalpaşa’nın dokusunun güzel karelerle ölümsüzleştiğini dile getiren Başkan Kurtulan; “  Foto Maraton Mustafakemalpaşa için büyük bir kazanım oldu. Ülkemizin dört bir yanından gelen fotoğraf tutkunlarını 3 gün boyunca Mustafakemalpaşa’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Fotoğraf sanatçılarımızda gönüllü bir kültür ve turizm elçisi olarak objektiflerini Mustafakemalpaşa’ya çevirip, bölgemizin güzelliklerini Türkiye’ye tanıttı. Bu eserler Mustafakemalpaşa’nın hafızasına yerleşecek ve geleceğe ışık tutacak. Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’na katılan tüm fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyorum” dedi. 2. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye giren fotoğraf ustalarına ödüllerin verildiği törenin ardından fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Yarışmada 1.’liği Bursa Mustafakemalpaşa’dan 18. yaşındaki genç fotoğrafçı Berke Arslan kazanırken,  2. Edirne’den Emel Sezer, 3. ise Bursa’dan Gürkan Açıkgöz oldu. Mustafakemalpaşa’yı yansıtan 68 eserin yer aldığı Belediye Hizmet Binası’ndaki sergi, 21 Temmuz 2013 Pazar gününe kadar görülebilecek.