19 Mayıs coşkusu

21-05-2012 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 93. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi

19 Mayıs coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 93. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Mustafakemalpaşa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.
     19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Heykel Meydanı, Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirildi.
     Mustafakemalpaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emin Turhan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törenlere; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emin Turhan’ın konuşmasıyla başlayan kutlamalar, öğrencilerin sergilediği çeşitli folklor ve karate gösterileri ile renklendi.
     Törende, 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla orta öğretim okulları arasında düzenlenen; şiir, kompozisyon, satranç, koşu, bilardo ve masa tenisi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
     Etkinlikler,  Şapçı Köyü‘nde yapılan ‘Gençlik ve Doğa Yürüyüşü’ ile sona erdi.

.