14 Eylül’lü öğrencilere ‘Safahat’ hediyesi

21-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 14 Eylül

14 Eylül’lü öğrencilere ‘Safahat’ hediyesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 14 Eylül İlköğretim Okulu’nun hazırladığı programa katılarak, öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ kitabını hediye etti.

14 Eylül İlköğretim Okulu’ndaki anma etkinliğine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şadan Çukran, 14 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Naci Özgür, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan 14 Eylül İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Hasan Ceylan, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi olduğunu vurguladı.

Törende daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanılan Çanakkale Destanı Oratoryosu ve okul tiyatro grubunun sergilediği ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı piyes sahnelendi.

Duygu yüklü programın ardından öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Sadi Kurtulan, kendilerine belediye tarafından basılan Milli Şair’in tek şiir kitabı ‘Safahat’ı hediye etti.

Başkan Kurtulan; “ Bu güzel programı hazırlayan 14 Eylül İlköğretim Okulu’na teşekkür ediyorum. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıl Dönümü’nü kutladığımız, şehitlerimizi minnetle andığımız bu günlerde, Mehmet Akif’in ölümsüz destanı ‘Safahat’ı bir kez daha özümseyerek okumalıyız. Mehmet Akif’i ve Safahat’ı anlamak, milletimizin şanlı geçmişini, geleceğe taşımaktır” dedi.

.