07-09-2011  Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 12. Uluslararası Dama Şampiyonası bu yıl 09-10-11 Eylül 2011 tarihinde yapılacak.       Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’ 09 Eylül Cuma günü başlıyor. Şampiyona 11 Eylül Pazar günü yapılacak olan finaller ve ödül töreni ile sona erecek.

Unutulmaya yüz tutmuş, Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Dama’nın tekrar sevdirilmesinin amaçlandığı şampiyonaya bu yılda Türkiye’nin çeşitli illerinden sporcular katılacak. Katlı Merkez Pazar yerinde yapılacak olan şampiyonada dereceye girenlere kupa, ilk 4 sırayı alacak olan sporculara tam, yarım ve 2 çeyrek altın hediye edilecek.

12. Uluslararası Dama Şampiyonası 09 Eylül 2011 Cuma günü saat 11.00’de yapılacak olan açılış töreni ile start alacak ve ilk gün müsabakaları saat 14.00’te başlayacak. 10 Eylül’de ise müsabakalar saat 10.00’da başlayacak ve akşam saat 19.00’a kadar sürecek. Şampiyonanın son gününde ise müsabakalar yine saat 10.00’da başlayacak ve saat 12.00’de şampiyonaya katılan sporculara Suuçtu gezisi düzenlenecek. Turnuvanın final maçları ise saat 15.00’de başlayacak ve ardından ödül töreni ile şampiyona sona erecek

KAYITLAR SONA ERMİŞTİR.

KESİN LİSTE İÇERİSİNDE YER ALMAYAN SPORCULAR, ORGANİZASYON, YEME İÇME ve KONAKLAMADAN HİÇBİR ŞEKİLDE YARARLANAMAYACAKLARDIR.

KESİN LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2011 YILI DAMA ŞAMPİYONASINA KATILABİLME KURALLARI:

I. Şampiyona 96 sporcu ile yapılacaktır. Bu sayı yurtdışından gelen yoğun talep benzeri mücbir sebebler dışında aşılmayacaktır.

II. Katılımcı sayısının yarısı (48) tertip komitesinin belirlediği ve davetli sayılan sporculardan oluşacaktır. Bu sayının belirlenmesinde 2009 yıl'ından itibaren ilk 30 sporcu arasına girenler hiçbir ön şart aranmaksızın ve ceza almamışlarsa davetli sayılacaklardır. Kalan 18 kişi ise geçmiş yıllarda en iyi derece yapan sporcudan başlayacak sıralama ile ve tertip komitesi tarafından belirlenerek DAVETLİ olanlar ilan edilecektir. Davetliler şampiyonanın en az 10 gün öncesinde katılacaklarına dair taleplerini, nüfus cüzdanı örneği ile birlikte Belediyemize faks’lamak zorundadırlar.

III. İkinci 48 (Kırksekiz) sporcunun belirlenmesinde aşağıdaki kriterler esas alınacaktır;

IV. İkinci dilimde yer alan İlk 30 dışında kalan 18 sporcu KONTENJAN olarak yurtdışından gelmesi muhtemel yarışmacılar için ayrılmıştır,

V. İkinci dilimde yer alan İlk 30 un kullanılmasında aynı yıl içerisinde yapılmak kaydıyla bölgelerinde yapılmış şampiyonaların ilk 4 (Dört) sporcuları 1. öncelikli olarak yer alacaklardır,

b.l) İkinci dilimde yer alan İlk 30 un kullanılmasında bölgelerinde DAMA derneği olan yerlerden gelen talepler 5 (Beş) sporcuyu aşmayacak ve bunlar 2.öncelikli olarak yer alacaklardır,

b.2) İkinci dilimde yer alan İlk 30 un kullanılmasında daha önceki şampiyonalarda yer alan sporcular en iyi derece yapandan başlayarak başvuru önceliğine de bağlı değerlendirilecekler ve bunlar 3.öncelikli olarak yer alacaklardır,

b.3) İkinci dilimde yer alan 48(Kırksekiz) sporcunun belirlenmesinde yukarıda sayılanların gerçekleşmemesi halinde tertip komitesinden 1 kişinin tavsiyesi öncelikli olmak üzere daha önce şampiyonalarda yer alan 2 kişinin tavsiyesine bağlı sayı tamamlanacaktır.

NOT: NÜFUS CÜZDANLARININ FOTOKOPİSİ 0224 613 37 14 NUMARALI FAXA GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

HAKEM HEYETİ

Ahmet ÜLKÜ
Feriha DEMİRBAŞ
(Org.Bilgi İşlem)