117'lik çınara vefa ziyareti

10-03-2017 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türkiye'nin en yaşlı kadınlarından 117 yaşındaki Fatma Bingöl'ü ziyaret etti.

117'lik çınara vefa ziyareti

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla eşi Necibe Kurtulan'la birlikte Kumkadı Mahallesi'nde yaşayan Fatma Bingöl'ün evine misafir olan Başkan Sadi Kurtulan, 6 çocuk, 18 torun sahibi yaşlı kadınla sohbet ederek isteklerini dinledi.

1900 yılında Selanik'te doğan ve Balkan Savaşları'nda Türkiye'ye göç ettiği öğrenilen Fatma Bingöl'ün Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Kurtulan, yaşlılara saygıyı öncelik kılan bir kültüre sahip olduklarını söyledi.

Geçmiş ve gelecek arasında bir köprü olan yaşlıların milletin onuru olduğunu belirten Başkan Kurtulan; " Bu özel günde Fatma ninemizle buluşma imkanı bulduk. Hala kendi işini görmeye çalışan azmine şahit olduk. 117 yıllık yaşama sığdırılan anıları konuştuk, ihtiyaçlarını tespit ettik ve evinde sürdürdüğümüz tadilat çalışmalarını inceledik. Diğer isteklerini de kısa zamanda karşılayacağız. Geleneklerimiz bizlere yaşlılara hürmet etmenin, onlara saygı göstermenin yüceliğini öğretti. Bu benzersiz duyguları gelecek kuşaklara taşıyarak; dünümüzün kahramanları, bugünümüzü borçlu olduğumuz büyüklerimizi her fırsatta her koşulda mutlu etmek boynumuzun borcudur. Mustafakemalpaşa'nın ninesi olan Fatma teyzemize sağlık ve huzur diliyorum " dedi.

Başkan Kurtulan ziyarette, Fatma Bingöl'e çamaşır makinesi hediye etti.