Geri Dön

10.Uluslararası Dama Şampiyonası Başladı

17-08-2009 Belediyesi 10.Uluslararası Dama Şampiyonası 14 Ağustos 2009 Cuma günü saat 11:00’de İlçe Kapalı Merkez Pazar yerinde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende

10.Uluslararası Dama Şampiyonası Başladı

17-08-2009 Belediyesi 10.Uluslararası Dama Şampiyonası 14 Ağustos 2009 Cuma günü saat 11:00’de İlçe Kapalı Merkez Pazar yerinde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende

Mustafakemalpaşa Belediyesi 10.Uluslararası Dama Şampiyonası 14 Ağustos 2009 Cuma günü saat

11:00’de İlçe Kapalı Merkez Pazar yerinde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Tatkavaklı Belde Belediye Başkanı Orhan Alper, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyeleri, daire amirleri ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden ilçemize gelen yarışmacılar yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan açılış konuşmasına belediyemiz desteğiyle unutulmaya yüz tutmuş zeka sporu damayı gösterdikleri tüm çabalarla bugünlere getiren tüm dama severler, ilçemizde üç gün boyunca devam edecek olan Dama Şampiyonası’na hoş geldiniz sözleriyle başlayarak “Düzenlediğimiz turnuvalarla birlikte ülkenin birçok yerinden gelen dama severleri ilçemizde buluşturmaya başlayarak damanın şanını kaldığı yerden devam ettirmeyi amaçladık. Dokuz yıldır da bu organizasyonu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizden önce harekete geçip ilçemize bu duyguyu yaşatan ve emeği geçenleri de unutmamak gerek. Ulu Önder Atatürk’ün ismini taşıyan tek ilçe olmakla birlikte neden damanın Kırkpınarı da biz olmayalım düşüncesiyle yola çıkan ve bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Bu yıl 10.sunun düzenleneceği Uluslar arası organizasyonda dama severlerle birlikte olmanın heyecanını yaşarken, damanın tekrar doğuşuna vesile olan ilçemiz Mustafakemalpaşa’da sizleri uğurlamaktan dolayı mutluluk duyuyor ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Sözü devralan Dama duayeni ve Organizasyon Komite Başkanı Kemal Demirbaş ise “ Bu yıl dama Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin sayesinde 10. yaşını dolduruyor. Tam on yıldır bu organizasyonda emeği geçen herkese ve aynı zamanda tüm özveri ve içtenlikle bizleri kucaklayan, bu geleneği devam ettirmemizde bize destek sağlayan Belediye Başkanı Sayın Sadi Kurtulan’a da yeni görevinde başarılar diliyor, tüm damacı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan slayt gösterisiyle devam eden açılış programının ardından, 10.Uluslararası Dama Şampiyonası 118 sporcunun katılımıyla birlikte saat 14:00’te düzenlenen 1.Tur karşılaşmaları ile başladı. Üç gün boyunca İlçe Kapalı Merkez Pazar yerinde devam edecek olan şampiyona Pazar günü saat 17:30’da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.