Geri Dön

1 yıllık emekler görücüye çıktı

07-06-2010 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin yılsonu ‘Ebru ve Tezhip Sanatı’ sergisi, Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye; Kaymakam Kazım Karabulut

1 yıllık emekler görücüye çıktı

07-06-2010 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin yılsonu ‘Ebru ve Tezhip Sanatı’ sergisi, Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye; Kaymakam Kazım Karabulut

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin yılsonu ‘Ebru ve Tezhip Sanatı’ sergisi, Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sergiye; Kaymakam Kazım Karabulut ve eşi Fatma Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Cumhuriyet başsavcısı Doğan Bülent Belli ve eşi Ümmühan Belli, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin ve eşi Miyase Ersin, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli ve Mustafa Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yaptığı konuşmada, “İnsan üreten bir varlık olduğu sürece değerlidir. Bizim kıymetimiz ürettiğimiz ve sosyal hayatta ortaya çıkardığımız projelerle değerlendiriliyor. Biz Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak dünyanın en güçlü insanlarının kadınlarımız olduğunun farkındayız. Bunun önünü açmak kültür merkezlerimizin projelerinin birinci basamağı olan “Uğur Böceği Kültür Merkezi”ni Yunusemre Mahallemizde halkımızın hizmetine sunduk. 22 kursiyerimizin el emeği göz nuru ile yaptıkları ortadadır. Ben tüm insanların önünün açıldığında neler yapabileceğini bilen insanlardan biriyim. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak da bizim görevimiz onların önünü açmak, onların içlerinde küllenen o sanatı, kültürü, edebiyatı halkla buluşturmak. 7’den 77’ye her an onların eğitimine katkı sağlamak. Ben bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Kazım Karabulut da konuşmasında, böyle bir etkinliğin ilçede yapılmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, “Hem Ebru hem de Tezhip gerçekten zor sanatlar. Neredeyse unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimiz. Bu nedenle bunların ilçemizde tekrar gündeme gelmesi ve yapılması beni çok mutlu etti. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gönüllülerle birlikte kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi.